Kend dine grillmetoder

Kend dine grillmetoder

Alfa og omega ved grillning er at kunne de fire grillmetoder - det vil sige måden, du enten placerer briketterne i kuglegrillen eller tænder brænderne i din gasgrill. Her får du metoderne - én for én...

DIREKTE:

 

Direkte grillmetode

KUL: Fordel briketterne jævnt over hele kulristen.

WEBER Q-GRILL: Tænd brænderne og indstil varmen som ønsket.

GAS: Læg maden direkte over de brændere, du har tændt.

GOD TIL: Mindre stykker kød, der skal have max. 20 minutter - f.eks koteletter, ben og flæsk i skiver.

INDIREKTE:

 

Indirekte grillmetode KUL: Fordel briketterne i hver sin side af kulristen. Stil evt. en alubakke i midten til opsamling af kødsaft.

WEBER Q-GRILL: På Q300 og Q320 tændes kun den yderste brænder, og på de mindre modeller bruges svag varme over længere tid. Brug en stegholder for det bedste resultat.

GAS: Tænd kun de yderste brændere.

GOD TIL: Større stege, der skal have mindst 20 minutter - f.eks. flæskesteg, nakkesteg og skinkesteg.

50/50:

 

50/50 grillmetode KUL: Læg alle briketterne i den ene side af kulristen og stil eventuelt en alubakke i den anden side til opsamling af kødsaft.

WEBER Q-GRILL: Svits først kødet ved høj varme. Skru derefter ned og grill indirekte.

GAS: Tænd kun brændere i den ene side. Ved en gasgrill med tre brændere tændes kun de to.

GOD TIL: Mørbrad - eller når du skal have gang i flere ting på én gang på grillen. Du kan svitse i den ene side og grille indirekte i den anden.

Cirkulær:

 

Cirkulær grillmetode KUL: Fordel briketterne i en ring rundt langs kanten af kulristen. Stil evt. en alubakke i midten til opsamling af kødsaft.

WEBER Q-GRIll:
Ikke muligt - brug den indirekte grillmetode i stedet.

GAS: Ikke muligt - brug den indirekte grillmetode i stedet.

GOD TIL: Pizza, tærte, brød, kage,  skinke og andre større stykker kød.
Kilde: Weber