Hvorfor vælge 100% DANSK Svinekød?

Hos Danish Crown tager vi ansvar for vores produkter, og vi vil give dig den bedste kvalitet fra grise, som er blevet behandlet ordentligt.

Derfor har vi lavet 100% DANSK mærket, som du kan holde øje med, når du handler ind. 100% DANSK mærket er din garanti for, at kødet er 100% dansk. Grisene er født, opvokset og slagtet i Danmark, og dermed er du også sikker på, at grisenes vilkår har fulgt det skrappe EU- regelsæt, som de danske landmænd og slagterier skal leve op til.

Danish Crown følger grisene hele vejen fra indretning af staldene, uddannelse af landmænd, regler for avl, sundhed og foder til transporten, slagtningen og udskæring, pakning og mærkning.


Grisene skal behandles ordentligt
Udover EU-lovgivningen er danske landmænd underlagt særlige danske regler. Leverandører til Danish Crown skal derudover også leve op til vores Code of Practice, der stiller yderligere krav. Her er dyrevelfærd første punkt på den dagsorden, som vi og vores producenter er fælles om. Vi samarbejder om at forbedre produktionsvilkår, fødevaresikkerhed og dyrevelfærd.

Vi stiller krav til transporten
Transporten skal være planlagt, så transporttiden er kortest mulig.
I EU stilles der krav til indretningen af bilerne, ligesom chaufførerne skal være uddannet til at transportere levende dyr.